Založ si blog

Družstvo 7 Statočných prinieslo titul do Košíc.

Finálové trojkolo extraligy družstiev 2011/2012 v šachu sa konalo 09.-11.marca 2012 v Nitre. Naše družstvo šlo na západ republiky s jediným cieľom, získať titul. Trojbodový náskok pred druhým Slovanom Bratislava dával šachistom z Košíc sľubný štart do finálového víkendu, ale čakali nás ťažké súboje a hlavne sobotňajší súboj pravdy s jediným vážnym prenasledovateľom, hráčmi z bratislavského Slovana.

Piatok – 09.marec

Čakal nás ťažký zápas vo východniarskom derby s Kežmarkom, ktorý sa potápal vo vodách zostupu a body potreboval ako soľ. Úvodná rýchla remíza v sesterskobratskej partii medzi našou Zuzkou Štočkovou a jej bratom Edom Hagarom ešte nenaznačil priebeh zápasu. V ďalších partiách zabrali hráči 7 Statočných ako na prvých šachovniciach, tak aj na posledných a razom sa začalo víťazstvo črtať. A hoci prehra nášho hráča na tretej šachovnici mrzela, jednoznačné víťazstvo veľmi neovplyvnila.

Kežmarok – 7 Statočných 2:6

Sobota – 10.marec

Družstvo čakal zápas pravdy. Trojbodový náskok, ktorý zostal aj po piatku približoval Košičanom k získaniu titulu, ale nič ešte nebolo isté. Ťažké partie s hráčmi z bratislavského Slovana, ktorý nastúpil v najsilnejšej zostave patrične ukázali ako má vyzerať kvalitný šach a ozajstný boj o titul. Na siedmich šachovniciach sa po ťažkých bojoch zrodili sedem remíz. Naša hráčka Zuzka, ktorá deň predtým odohrala krátku partiu so svojim bratom vybojovala v partii s bratislavským hráčom víťazstvo, ktoré znamenalo celkové víťazstvo nad papierovým favoritom Slovanom a znamenalo v predstihu aj vytúžený titul v celom ročníku extraligy družstiev pre 7 Statočných. Sme majstri Slovenska!

Slovan Bratislava – 7 Statočných 3,5:4,5

Nedeľa – 11.marec

Naši hráči nastúpili na posledný zápas proti druhému družstvu z Bratislavy v pohode a s vedomím, že majstrovský titul vezieme domov, do Košíc. Na šachovniciach sa postupne zrodili štyri remízy a ani naša jediná prehratá partia v tomto dueli nedokázala zabrániť nášmu víťazstvu aj v tomto zápase. Tri výhry našich najlepších hráčov znamenali potvrdenie toho, že titul je v správnych rukách.

7 Statočných – Doprastav Bratislava 5:3

Čo dodať?

Družstvo 7 Statočných sa stalo majstrom Slovenska s náskokom šiestich bodov a so ziskom tridsiatich bodov absolútne zaslúžene. Našich šachistov po celý finálový víkend svojou prítomnosťou podporoval Ing. Kosmas Bekiaris, člen občianskeho združenia 7 Statočných, sponzora družstva. Chcel by som sa poďakovať sponzorovi za vytvorené podmienky pre našich hráčov po celý ročník extraligy, ktoré dali základ nášmu úspechu a prial by som si, aby vzájomná spolupráca pokračovala aj naďalej.

7 Statočných Košice – majster Slovenska!!!


7 Statočných ide do finále

09.03.2012

V Nitre sa 9.3. – 11.3. 2012 uskutoční formou spoločného sústredenia všetkých 12 účastníkov záverečné trojkolo šachovej extraligy v ročníku 2011/2012. Po 8 kolách je družstvo 7 Statočných Košice ne čele s trojbodovým náskokom pred Slovanom Bratislava. O titule s veľkou pradepodobnosřou rozhodne vzájomný zápas v 10.kole v sobotu. Priebeh partií bude možno [...]

7 Statočných horkosť prehry bolí, ale boj o titul pokračuje.

13.02.2012

Šachová extraliga 2011/2012 pokračovala vo februári zápasmi 7. a 8. kola. Družstvo 7 Statočných Košice tentokrát cestovalo v sobotu do Liptovského Mikuláša a v nedeľu do Prievidze. V oboch zápasoch sme očakávali tvrdý súboj, pretože tieto družstvá napriek svojim kvalitným súpiskám už musia bojovat o záchranu. SOBOTA: V sobotu prisiel deň, ktorý raz musel prísť. Po [...]

7 Statočných Košice zvýšilo náskok na čele extraligy.

17.01.2012

Hlavnou športovou aktivitou v šachu sú súťaže jednotlivcov a súťaže družstiev. V Slovenskej republike sa hrajú súťaže družstiev (ligy) na spôsob pyramídy. Najvyššia je extraliga, pod ňou dve 1.ligy a pod každou 1.ligou dve 2.ligy. V každej z týchto súťaží hraje 12 8–členných družstiev systémom každý s každým na 11 kôl. Nižšie súťaže družstiev (3., [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 6641x
Priemerná čítanosť článkov: 1660x

Autor blogu

Kategórie